Volvo amazon

Vijfentwintig  jaren zonder problemen met deze Volvo gereden. Maar ja, zoals vaak : aan al het goede komt een eind! 

Deze advertentie liet Kees plaatsen in de Alkmaarsche Courant. Zijn Volvo amazon was door het roestduiveltje volledig opgeknaagd. De  APK-keurmeester was onverbiddelijk in zijn oordeel: ‘ U moet afscheid nemen van deze auto, zij is niet meer te restaureren.’

Na enige dagen van grote droefenis en het verwerken van het verlies van zijn trouwe vierwieler, besloot Kees naar een andere amazon uit te kijken.

Op een dag dronk Kees een kop koffie met Nico, de hoofdverkoper van garage Van der Steen in Heil00. Nico merkte op dat er in de plaatwerkerij een amazon van een nieuw bumperonderdeel werd voorzien en dat de eigenaar zijn Volvo wel wilde verkopen. Kees stormde meteen de plaatwerkerij binnen om de oldtimer te bekijken. Een opgetrommelde monteur was megelopen. Deze onderzocht zeer nauwkeurig en uitgebreid – met  plaatwerker Jan – het koetswerk en de onderkant van het oudje op  eventuele gebreken en roest. ‘Een mooie strakke auto, zo te zien en er is niet aan gelast en absoluut geen roest te ontdekken,’ concludeerde Jan.

‘De motor loopt als een zonnetje,’ voegde de monteur er nog aan toe.

Er was voor Kees echter één bezwaar: de Volvo was wit. Kees vindt dat een Volvo amazon de kleur ‘Volvogroen’ moet hebben. Niet alleen omdat hij die kleur mooi vindt, maar vooral omdat zijn vorige wagen  groen was. Hij hakte de knoop door en kocht de auto . Hij liet gelijktijdig  bij firma Van der Steen de carrosserie groen spuiten. Ook liet Kees er een derde remlicht monteren. Wel zo veilig tegenwoordig. Enkele jaren geleden was er zo’n schattig Japans autootje achterop tegen zijn amazon geknald. De bestuurder beweerde dat hij de remlichten niet had zien ‘opgloeien’. Kees moet nog steeds glimlachen om het beteuterde gezicht van de ongelukkige met zijn beschadigde voertuigje. Zijn karretje had een opgekruld  motorkapje en het plastic bumpertje lag nutteloos op het asfalt. Met het derde remlicht werd eveneens een rembekrachter ingebouwd, zodat de wagen moeiteloos tot stilstand te brengen is. Ook werd een ruitenwisseronderbreker, alarminstallatie en de originele autoradio uit zijn overleden amazon door een vakbekwame monteur keurig ingebouwd.  Ten slotte liet Kees nog een overdrive monteren, zodat de amazon minder brandstof verbruikt en minder lawaai maakt boven 80 km/u.

Hieronder het fotoverslag van het groen spuiten van de ‘nieuwe’ Volvo amazon:

Het voorbereidende werk

Strak plaatwerk

Schattig uitlaatje

Spuitklaar

Applaus voor de mannen van Van der Steen

————————————————————————————————————-

Meer over deze pracht auto:

Daar gaat zij en zoveel schoonheid…

=======================================================

 
Volvo Amazon, Zweedse reclame
 

 

Leave a Reply